iyi yillar

31 Aralık 2008 Çarşamba

Daha nice seneleri,mutlu yillari sevdiklerinizle beraber karsilamaniz dilegimle...

Yeni bir yilda yeni bircok umutlar......

Butun keske dedikleriniz sizin olsun.

YENI YILINIZ KUTLU OLSUN

Japonya"da 2 muhtesem gece

22 Aralık 2008 Pazartesi
Yaklasik 1 hafta once iki yere davetliydim.Birincisi bayanlar gunu turkce tabiriyle :)
Gobek dansi kursuna giden bayanlarin kutlama gecesi.hayatimda bu kadar eglenmemistim sanirim.Arada birkac beyde vardi ama onlarda hip hop kursuna gidenler.Butun gece bir dokturdulerki agzim acik kaldi.
Jponlari cok seviyorum.su gibi insanlar.Nereye gitseler hangi ortami gorseler suyun kabin seklini aldigi gibi hemen bulunduklari ortamin seklini aliyorlar.eglenmesini biliyorlar.Kisaca yazmak gerekirse hayati yasamasini ve nerede ne yapilmasi gerketigini.Isse deli gibi calisiyorlar eglenceyse sonuna kadar egleniyorlar.asagdaki kareler o cok eglenceli bol kahkali geceden yansiyanlar.




Ikinci muhtesem gece ise sevgili Nakamura ve esi Natali "nin nazik yakiniku daveti.Serrose bahsetmisti yakinukdan isterseniz bir goz atin.Bende kisaca yazayim.Masanin ortasinda mangal var.Elektirikli yaniyor.Orada siparis ettiginiz eti pisiriyorsunuz,Yaki pisirmek yakmak niku da et anlaminda.yani et yakmak et pisirmek gibi anlaminda.hersenyse Nakamura bizi gercek Kore usulu olan resturanta davet etti.Yakiniku japonlara kore"den gelen bir adet.Burada cok var yakiniku restutanti ama esas Kore"yle birebir olanlar az-mis..Cok lezzetli etler salatalar yedik.Ve ve muhtesem Kore Sarabi ictik.Tadi cok tatli.Icmeyenlere tavsiye ederim.Icimi kolay ama dikkat!!Tekila gibi otururken bisi yok ayaga kalkinca basliyor dunya ayaklarinin altinda donmeye :))
Fotograflardaki kabin icindeki beyaz sivi Kore sarabi.Oraya ozgu sekilde servis ediliyor.digerleri Nakamura ve tatli esi Natali digeri ben ve arkadasim..








sonunda ekliyebildim.iyi seyirler:)


Beklenen An

Uzun bir bekleyis
Rotar yapan ucak
Iceride neler oluyor endisesi
Disarda bekleyen bizler
Gel gitler
ve O an !!!
Herkesin Sevdiklerine Kavusmasi ve Mutluluga kadeh kaldirmasi dilegimle...
Bizim yeni yil hediyemiz geldi.Bir anne ve tatli zilli :)
Darisi basiniza..
Iyi yillar olsun.
Sermoon

P:S:fotograflar baligin objektifinden.(kendisine balik degilde maymun denilmesini istedigi icin hemen duzeltiyorum*)fotograflar maymunun objektifinden.japon maymunu seniii oldumu:)))))

Gunaydin Gece

16 Aralık 2008 Salı







Baslik yazim kac sene once bilmiyorum sevgili Ikbal Gurpinar"in kitaplarinin birinin ismidir.Suanki yazima uygun oldugunu dusundugum icin onu yazmak geldi icimden.
Az once Japonyada gece kendini gune birakmaya hazirlandi.Ben hic uyuyamadim.Oylece penceremin onunde disarda olup bitenleri izledim.O kadar dalmisimki disariya zamanin gectigini anlayamadim.Bir baktimki gun agarmaya basliyor.Hemen cantamda duran fotograf makinami kaptim iki uc kare cektim.
Bu gelen gun benim icin cok onemli.Hayatimda aldigim bazi kararlarin baslangici olucak.Mesela bugun patronuma isimi birakacagimi soyleyecegim.Neden derse eger benden hakkimi caliyorsunuz,bana stres yukluyorsunuz ,haketmiyorum!diyemecegim belki ama birakiyorum demek bile bana iyi gelicek.O kadar yoruldumki.....Artik son gunlerde bedenim varligima,varligimda bedenime agir gelmeye baslamisti..Bugun kurtulmak istiyorum su stresten...
sonra bugun bana annemin gelmesine iki gun kaldigini hatirlatcak yine ...ve ben mutlu olacagim..cocuklar gibi yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz sabah olucak alana gidicez annemle gulsah gelicek diyecegim icimden :))
Sonra ayni ulkede yasasak bile pek gorusemedigim yuz yuze serrosem ide gormus olacagim.iki gun sonra ailecek (babam olmucak ama bir baska sefere deyip)annemle guloyla serroseyle ve baliklarla aksam yemegi yiyecegiz..iste bunlara bu yeni gelen gunle birlikte iki gun kaldi...
Umarim sizi bunaltmamisimdir.Okuyupta buraya geldigin icin sana tesekkur ederim.Gunlerdir icimi burkan beni nedensiz aglatan ve isyana dayandiran icimi yoran seylerin bir kismini yazdim.Az da olsa cesaretlendim,azda olsa rahatladim.Simdi bu anlik rahatlikla uzanip biraz daha yatagimdan disariyi seyredeyim belki uyurum ve uyanipta ise son veririm ...
kendinize iyi bakin.gorusmek uzere..
sevgiyle kalin
yazimi Ikbal Gurpinar"in Gunaydin Gece kitabinin arka kapak yazisiyla tamamlamak istiyorum.
"Güzellik bakan gözdeymiş. Niyetmiş her şeyi güzelleştiren, olmazları olduran. Sevgi, açılmayacak sanılan, üzerine kilit vurulan tüm kapıların anahtarıymış. Tam da ümitsizliğe düşmeye ramak kala doğuruverirmiş güneşi üzerimize Yaradan; parlak ve sıcak… Tatlı dille, güler yüzle söylenen sözlere doyulmazmış… Bu kitap, güler yüzle, düşünerek okunsun, yüreklerde svgi dokunsun, insanlar sevdiklerine sevgiyle dokunsun, ellerindekinin kıymetini bilsin, yurdunu sevsin, kendini tanısın, bilsin diye yazıldı. Bir gece sabaha karşı ciyaklayarak dünyaya geldiğini cümle âleme duyuran çocuklar gibi, gece, sabaha karşı yazılmaya başlandı.Herkes bana sorup dururken ‘Nasıl oluyor da bu kadar pozitif bir insan olmayı başarabiliyorsunuz?’ diye. Dilersek, karanlıkları bile nasıl aydınlatabileceğimizi, geceleri nasıl gündüz yapabileceğimizi anlattım dilim döndüğünce. Hep birlikte söyleyelim hadi. “Günaydııınnn gece!!!”
p:s::fotograflar evin balkonundan.

Ruminarie ルミナリエ

11 Aralık 2008 Perşembe
1995 ocak ayinda suan oturdugum bolgede(Kobe)richter olceginde 7.2 buyuklugunde buyuk hanshin depremi olmustur.Depremde meydana gelen yanginlarda o zaman icin 1.5 milyon nufuslu kobede olu sayisi 6200 i bulmus.Son 50 yil icersinde Japonya"da meydana gelen en yikici deprem olarak kayitlara gecmistir.Iste bu vefali insanlar depremde yitirdiklerinin anisina her yil aralik ayinda Luminarie adini verdikleri anma gunu duzenlerler.Kobenin merkezindeki alanda yitip gidenlerin anisina binlerce cicek gorunumli isiklar yanar.Oyle bir ugras,caba ve el emegi sonucu her yil aralik ayinda kobenin Luminarie yolu olenler anisina cenneti andirir.Bir yol vardir baslangic noktasi ve olenlere saygi icin baslarsin yurumeye binlerce isik yanar ve tanimasanda icin ciz eder sabahin 5 inde depremin vurdugu yitip giden canlara......Bu yilda onlarin anisina gittim,tutsumu yaktim(her ne kadar dinlerimiz ayni olmasada inanclara kulturlerine saygi gostermek inceliktir.bu yuzden belki icimizden ayni duayi etmedik ama istegimiz ortakti japonlarla" cennete gidin yitip gidenler")
buyrun fotograflar :
















daha ayrintili bilgi ve fotograflar icin Luminarie"nin kendi web sayfasi:
kalin sevgiyle....
onemli dip not:fotograflar 2006-2007-2008 luminariesinden bir demettir.

mimlendim MUTLULUK

8 Aralık 2008 Pazartesi
sevgili serrose mimlemis beni.mutluluk nerede fotografli anlatim mim konusu.
benim icin mutluluk;



tabiki en basta hergune sgalikli uyanabilmek ve aileminde saglikli oldugunu bilmek,


her ne kadar uzak olsakta ailemin varligini hissetmek ve uzaklari yakin etmek,



dostlarimla,ailemle,askimla gecen hergunu dahada anlamlastirabilmek ve bazende delice nedensiz herseye gulebilmek,
birgun dunyayi tam tur donecegim hayalini kalbimde hissetmek ve kalbimin heyecanli atislarina kulak verip gulumseyebilmek,mutluluk en cokta hayal kurabilmek bence



din,dil,irk ayrimi yapmadan sevebilmek kosulsuzca insan olan herkesi!






ve ve yorgunlugun,nesenin,huznun ardindan efes bulabilmek ve icebilmek kana kana helede en sevdigin yada sevdiklerin varsa kadeh tokusturabilmek mutluluk :)))
Herkesin cokkk mutlu olmasi ve obejektife yansiyan karelerinin
bellekleri,hard diskleri dolup tasirmasi dilegimle :)))
kalin mutlulukla
bende vamos bien,japonbaligi ve tanyacigimi mimliorum.......









Sadece Bu sabah icin!

3 Aralık 2008 Çarşamba

Sadece bu sabah için,
içimden aglamak geldigi halde
yüzünü gördügümde gülümseyecegim.

Sadece bu sabah için,
ne giymek istediginin seçimini sana birakacagim,

gülümseyerek ne kadar yakistigini söyleyecegim.


Sadece bu sabah,
çamasirlari yikamaktan vazgeçip

seninle parkta oynamaya gidecegim.

Bu sabah
bulasiklari lavaboda birakip,
bulmacanin nasil çözüldügünü bana ögretmeni izleyecegim.




Öglenden sonra telefonun fisini çekip bilgisayari kapatacagim
ve arka bahçede oturup seninle köpükten balonlar uçuracagim.

Bu ögleden sonra dondurma arabasi için çigliklar attiginda
sana hiç kizmayacagim ve gelirse bir tane alacagim..

Bu ögleden sonra büyüdügünde ne olacagin hakkinda hiç canimi sikmayacagim
yada seni ilgilendiren konularda ikinci bir düsünce üretmeyecegim.
Bu ögleden sonra kurabiye pisirirken bana yardim etmene izin verecegim
ve çalismayacagim.


Bu ögleden sonra Mc Donald's a gidecegiz ve iki tane çocuk menusu isteyecegiz ki,
iki oyuncak alabilesin.

Bu gece seni kollarimda tutacagim ve nasil dogdugunu seni ne kadar çok sevdigimi anlatacagim.


Bu gece küvette sulari siçratmana izin verecegim ve sana hiç kizmayacagim.


Bu gece geç saate kadar oturmana ve balkonda oturup
yildizlari saymana izin verecegim.

Bu gece yanina uzanip en sevdigim TV programlarini bir kenara birakip
parmaklarimi saçlarinda dolastirirken bana en büyük armagani verdigi için
Allaha sükredecegim.

Kayip çocuklarini arayan anne ve babalari düsünecegim.
Yatak odalari hastane odalarinda donuk bakislarla, daha fazla içlerinde tutamadiklari çigliklariyla hasta çocuklarini seyreden anne-babalar düsünecegim.

Ve bu gece yanagina iyi geceler öpücügü için biraz daha uzun tutacagim kollarimda.


Allaha senin için tesekkür edip bize yalnizca bir gün daha vermesi için yakaracagim.....



Merhaba, Ben 29 yasinda bir babayim Esim ve ben birlikte mükemmel bir yasami paylastik. Allah bize bir çocuk verdi ve bizi sevindirdi. Fakat çocuğumuza Beyin kanseri teshisi koydular Ve kurtulmasi için tek yolun ameliyat oldugunu söylediler. Ne yazik ki bunun için yeterli paramiz yok. AOL ve Zdnet(Zimbabve) bize yardim etme karari aldi.Bu mail ne kadar çok kisiyeyönlendirilirse,her üç kisi için 32 sent Zimbabve dolari olarak fon olusturulacak. AOL Mesaji takip edecek ve kaç kisiye ulastigini sayacak.Adres listenizdeki en az uç kisiye bu mesaji gönderin >ACIL!!!!!ULASABILDIGINIZ HERKESE ILETINIZ LÜTFEN Eger birgün siz de böyle bir mesaj göndermek zorunda kalirsaniz,okumadan silen ve iletmeyenler hakkinda ne düsünürsünüz?


Lütfen tüm tanidiklariniza gönderin...


"bana gelen maili aynen buraya aktardim.Sermoon"

"-ve ayrica mailin ekinde yer alan bu mailide aktariyorum"

Sevgili Arkadaslar,Cerrahpasa Tip Fakültesi Onkoloji Çocuk bölümünde yatan 7 yasinda Lösemi hastasi Damla Ahsan için AB-Negatif taze kana ihtiyaç duyulmaktaymis.DOKTORLARA GÖRE EN AZ 6 AY DEVAMLI KANA ihtiyaçlari var..
Yardim etmek isteyenler olursa asagida yazili cep telefonlarindan annesine ulasabilirler.Sizde
e-postayi lütfen tanidiginiz herkese gönderin. Zordurumda olan bu çocuga yardim edelim.Herkese Saglikli Günler...Damla'nin
Annesinin tel.no. : 0532 411 32 53
Sahsen ben böyle mailleri baskalarina iletmezdim,gerçek olmadigini düsündügüm için ama bu gün bu düsüncem degisti.
Damlanin annesi yazan numarayi aradim ve Yazanlarin dogru oldugunu teyid ettim.2 yildir fon aliyorlarmis mail gönderiminden. Yani yazilanlar gerçek.Sizde bütün listenize iletin.