BAYANLAR DIKKAT !!

5 Kasım 2008 Çarşamba
Bir onceki konuda meme kanseriyle ilgili bir alinti yapmistim.Sevgili fulya yorumunda cok onemli konuya deginmis.Bende aynen buraya aktariyorum.


"Epey bir zaman önce, Dan SULLIVAN'in desteklediği, Terry BIRK'indüzenlediği MEME KANSERi konulu bir seminere katildim. Meme kanserinin neden daha çokkoltuk altına yakın bölgede yerleştiğini sordum. Ogrendim ki meme kanserlerinin en önde gelen sebeplerinden birisiANTI-PERSPIRANT'lar.Toksinlerin konsantrasyonuna ve hücrebölünmesine ve dolayısıyla kansere yolaciyorlar.Su kullandigimiz ter onleyici rulonlar var ya onlar iste.Deodorant kombinasyonu olan ürünlerin pek çoğu da ANTI-PERSPIRANT'tir!Deodorantlar zararlı değildir. Ancak terlemeyi engelleyici deodorantlar zararlıdır.Çünkü insan vücudunun toksinleri için sahip olduğu birkaç önemlibölge vardır. Bunlar, KULAK ARKALARI, DiZ ARKALARI , APIS ARALARI VE KOLTUKALTLARI'dır. Toksinler buralardan terleme yoluyla atılır.Adından daanlaşılacağı gibi ANTI-PERSPIRANT (terlemeyi engelleyici) kullanımıkoltuk altının terlemesini önlediği için toksinlerin disarıya atilimini onler.Ayni zamanda antiprespiranlarin icinde bulunan zirkonyum, molekulleriparcalayan tavriyla (etki mekanizmasi icin literature bakmak lazim)etkili oluyor ayni zamanda.Malesef bu toksinler sihirli bir şekilde yok olmazlar. Bunun yerine, vücut onları koltuk altı lenf modüllerinde biriktirir vehemen meme kanserlerinin büyük bir bölümü memenin üst diş kadranındaoluşur. Burasi tam olarak lenflerin olduğu bölgedir. Buna ek olarak, erkekler,ANTI-PERSPIRANT la oluşan meme kanserlerinde kadınlara oranla dahaşanslıdırlar. Nedeni koltuk altı kıllarının olusudur. Kullanılananti-perspirant'in çoğu kıllar tarafından tutulur. Cildin direkt teması önlenir. Oysa antiperspirant'i kılları tıraş ettikten hemen sonra kullanankadınlar bu riski arttırırlar. Çünkü tıraş derinin koruyucu tabakasını zedelediği için kimyasal maddeler girişini kolaylaştırırlar.Siz de bu dertten yakınıyorsanız, lütfen araştırın. Bence ayni sonucualacağınızdan eminim."

"Bu bu arada akşam yazarken belirtmeyi unutmuşum yukardaki yazının buyuk bir kısmı alıntıdır.Benım tarafımdan kendi Dr umada teyit ettirilmiş ve ek bilgi ilavesi yapılmiştır.Kimsenin emeğinive bilgisini çalmak istemem,yayınlarsan sevinirim Sermoon cuğum."

Cok tesekkurler Fulya...

5 yorum:

  1. serrose dedi ki...:

    Sagol bacim san sayende bilgilenioz

  1. Bir Hayat Dolusu dedi ki...:

    Erken tanı(teşhis) hayat kurtatır.

    Bundan iki yıl önce. Eşimin annesi kendi kendisini muayene ederken memesinde küçük bir kitle tespit ediyor.
    Hemen bize haber verdi.
    Hocalarımızdan randevu aldık.
    İlk muayenesinde ve yapılan tetkilerinde Meme Ca tanısını aldı.
    Üç gün içinde ameliyat edildi.
    Forzen'da koltuk altında en apikalde (memeye en yakın bölgede) bir lenf nodülünde metastaz şüphesi görüldü. Koltuk altı lenfleri temizlendi.
    Şüpheli metastaz nedeniyle 6 ay kemoterapi aldı.
    Malum saçları döküldü.
    Karım ve baldizim saçlarını bit kadar kestirdiler.
    Üç kel dolaştılar 6 ay.

    Sonra merhaba hayat.

    Özellikle ayda bir kez banyo sırasında lütfen kendinizi muayene edin.
    Unutmayın -iyi huylu yada kötü huylu farketmez- %80 kitle kadınların kendi kendine muayenesi ve tesadüfen tespit edilir.

    Kendi kendini muayene etme ilgili ne günler ve nasıl yapılmalıdır.? Bu konuda internette yeterli kaynak var.
    Önce kendinizi düzenli olarak muyene edin.
    Düzenli olarak doktorunuza gidin.
    Düzenli olarak rutinlerinizi yaptırın.

    Sağlıklı bir hayat hepimizin hakkıdır.
    Uzun , mutlu , sağlıklı günler.
    Hepimize...

  1. Tanya's dedi ki...:

    Sermuncum,

    cok faydalı..ben daha önce duymuştum ve elimden geldiğince kullanmamaya calışırım..

  1. Adsız dedi ki...:

    Çok faydalı yazın için sağol canım.

  1. Adsız dedi ki...:

    Rica ederim Sermooncuğum.Bir kişiyi bile uyarıp kurtarabilsek ne mutlu bize ^^