Gyoza -Cin Mantisi

15 Eylül 2009 Salı
Buyuk bir gururla yaziyorum bu postu.Ne yalan soyluyeyim cokta mutluyum.Efendim bizim balikla surekli cin resturantina gideriz.Orada hep gyoza soyleriz.gyoza bir nevi manti gibi ama yogurtsuz tabikide.Usulen yapilisi-pisiririlisi mantiya benziyor fakat biraz daha boyut olarak buyuk.Icerik olarakta biraz farkli.
Herneyse bir ara yapilisini yeni actigim blogoda yazacagim.yeri gelmisken ondanda bahsedeyim.Ben bir blog actim.Yemek blogu.Benim mutfagimda ara ara pisirdigim yemekleri (cok yemek yapmam evde.)yazacagim.
Neyse once gittim cin yemegi kitabi aldim.japonyada cin yemegine chuka yori derler.Iste baktim gerekli malzemeler listesi baya uzun,tek tek yazmaktansa koydum kitabi bisikletimin selesine dogru supermarkete.
Topladim ne gerekiyorsa.Sadece domuz kiymasi yerine dana kiymasi aldim.Evdeki mutfak malzemelerime domuz bulassin istemiyorum.Cunku domuz yemeyen bir misafirim geldigimde gonul rahatligi ile "yok hic domuz pisirmedim"demek istiyorum.Yiyenlere oldugu gibi yemeyenlere de saygim var.
Sonra geldim eve.Kitaptan okuya okuya yapmaya basladim.Bu aradada benim japonik arkadaslarim ve baliga mail attim.Ben gyoza yapiyorum diye ,hepsinin cevabi hemen hemen ayni"yok yapsan bile olmaz,cok zor annemiz bile yapamiyor.Hazir aliyor.Hic bosuna ugrasma"gibisinden..Allah Allah dedim.Neden olmasinki.Birazda onlara inat daha bi ozenle daha bi titizlikle ugrasmaya devam ettim.Bu arada "bakmakla olsaydi kediler kasap olurdu" atasozunu rafa kaldirdim artik.Cunku gittigimiz cin resturanti acik mutfaktir ve ben her gittigimizde gyoza olsun,diger yemekler olsun pur dikkat izlerim.ve evde gyoza yaparken oradan gordugum su miktari kadar ve oradaki ocagin atesi kadar actim gazi.Sonuc????
Pisirdim fotografini cektim yollladim herkese:))gormemisin gyozasi olmus cekmis fotosunu yollamis misali :))
Gelen  cevaplar:
Senmi yaptin -yokkk
Hazir aldin degilmi?
Cok lezzetli ve tipki cin resturantindaki gibiler sanki gidip almissin?
Cok guldum butun gelen yanitlara.Cunku ben yaptim ve benim yaptigima kanit icinde dana kiymasi olmasi.Vallahi domuz kiymasi alip yapsaymisim kimse inanmiyacakti.Ohh dedim icimden.iyiki domuz yemeyenler var:))
Obento kaplarina paketledim.Soya,susum yagi tare ve sirke soslarini kucuk obento kaplarina doldurdum.Tuttum yolu butun herkese gonderdim.
Ve simdi arkadaslarimdan gelen maillerin sonunda kendine iyi bak yerine "gyoza yada baska yemek yapip gonderirmisin?"
Iste bu kadar dedim kendime.Artik TURK Mutfagi degil Japon.Cin Mutfaginada el atmaliyim dedim.Calismalarim tam gaz devam ediyor.Hatta dun Nabe-Yori denedim.Oda super oldu.Nabe:tencere Yori-yemek anlaminda bu arada.Ben gittigimiz resturantlarin menusunden basladim ise.Yakinda Japon yada Cin Resturanti acarsam sasirmayin..
Buyrun bu arada gyoza fotograflari:


Gyoza hakkinda daha cok bilgi icin bir tik buraya .....
Benim yemek blogum icin bir tikta buraya......
Kendinize iyi bakin.
Sevgiler
sermoon

3 yorum:

  1. serrose dedi ki...:

    balikta benim icin tavuk kiymasinda yapmisti sevmedim ben yaa 1 kere ydeim ama :))

    malzemelerinden var biraz daha yapar belkim gene :)

    ellerine saglik :)

  1. Dilara dedi ki...:

    Çok lezzetli gözüküyor!!
    Ellerine sağlık!

    Benimde Japon mutfağına karşı büyük bir ilgim var lakin bazı malzemelerini burda bulmak çok zor malesef :((

    Sen menbağında olduğun için çok şanslısın ^^

  1. Berre dedi ki...:

    Gyoza :)

    Çok merak ediyorum bunu yw. Dizilerde en sık yenen şeylerden birisi. Canım çekiyor walla izlerken.

    Ee sermoon, tarifini bizimle paylaşmayacak mısın :) Pür heves baktım yemek bloguna ama :P

    Onigiri başlığına serrose hatuna da yazmıştım ama gözünden kaçtı herhalde onun :) Neyse, yeni gelindir yeni telaşları vardır diye affettim onu :P Senden bekliyorum ama :)