Gunaydin Gece

16 Aralık 2008 Salı







Baslik yazim kac sene once bilmiyorum sevgili Ikbal Gurpinar"in kitaplarinin birinin ismidir.Suanki yazima uygun oldugunu dusundugum icin onu yazmak geldi icimden.
Az once Japonyada gece kendini gune birakmaya hazirlandi.Ben hic uyuyamadim.Oylece penceremin onunde disarda olup bitenleri izledim.O kadar dalmisimki disariya zamanin gectigini anlayamadim.Bir baktimki gun agarmaya basliyor.Hemen cantamda duran fotograf makinami kaptim iki uc kare cektim.
Bu gelen gun benim icin cok onemli.Hayatimda aldigim bazi kararlarin baslangici olucak.Mesela bugun patronuma isimi birakacagimi soyleyecegim.Neden derse eger benden hakkimi caliyorsunuz,bana stres yukluyorsunuz ,haketmiyorum!diyemecegim belki ama birakiyorum demek bile bana iyi gelicek.O kadar yoruldumki.....Artik son gunlerde bedenim varligima,varligimda bedenime agir gelmeye baslamisti..Bugun kurtulmak istiyorum su stresten...
sonra bugun bana annemin gelmesine iki gun kaldigini hatirlatcak yine ...ve ben mutlu olacagim..cocuklar gibi yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz sabah olucak alana gidicez annemle gulsah gelicek diyecegim icimden :))
Sonra ayni ulkede yasasak bile pek gorusemedigim yuz yuze serrosem ide gormus olacagim.iki gun sonra ailecek (babam olmucak ama bir baska sefere deyip)annemle guloyla serroseyle ve baliklarla aksam yemegi yiyecegiz..iste bunlara bu yeni gelen gunle birlikte iki gun kaldi...
Umarim sizi bunaltmamisimdir.Okuyupta buraya geldigin icin sana tesekkur ederim.Gunlerdir icimi burkan beni nedensiz aglatan ve isyana dayandiran icimi yoran seylerin bir kismini yazdim.Az da olsa cesaretlendim,azda olsa rahatladim.Simdi bu anlik rahatlikla uzanip biraz daha yatagimdan disariyi seyredeyim belki uyurum ve uyanipta ise son veririm ...
kendinize iyi bakin.gorusmek uzere..
sevgiyle kalin
yazimi Ikbal Gurpinar"in Gunaydin Gece kitabinin arka kapak yazisiyla tamamlamak istiyorum.
"Güzellik bakan gözdeymiş. Niyetmiş her şeyi güzelleştiren, olmazları olduran. Sevgi, açılmayacak sanılan, üzerine kilit vurulan tüm kapıların anahtarıymış. Tam da ümitsizliğe düşmeye ramak kala doğuruverirmiş güneşi üzerimize Yaradan; parlak ve sıcak… Tatlı dille, güler yüzle söylenen sözlere doyulmazmış… Bu kitap, güler yüzle, düşünerek okunsun, yüreklerde svgi dokunsun, insanlar sevdiklerine sevgiyle dokunsun, ellerindekinin kıymetini bilsin, yurdunu sevsin, kendini tanısın, bilsin diye yazıldı. Bir gece sabaha karşı ciyaklayarak dünyaya geldiğini cümle âleme duyuran çocuklar gibi, gece, sabaha karşı yazılmaya başlandı.Herkes bana sorup dururken ‘Nasıl oluyor da bu kadar pozitif bir insan olmayı başarabiliyorsunuz?’ diye. Dilersek, karanlıkları bile nasıl aydınlatabileceğimizi, geceleri nasıl gündüz yapabileceğimizi anlattım dilim döndüğünce. Hep birlikte söyleyelim hadi. “Günaydııınnn gece!!!”
p:s::fotograflar evin balkonundan.

5 yorum:

  1. Moonish (moonsun) dedi ki...:

    Kararin seni mutlu edecekse, rahatlatacaksa hic dusunme bile, yeni gun dogdugunda cok daha guclu hissedeceksin kendini :)

  1. sermoon dedi ki...:

    cok tesekkur moonsun...inan su yazmis oldugun yorum beni dahada cok rahatlatti.kendimi guclu hissetmeye basladim cunku yalniz olmadigimi anladim..cok tesekkur ederim coookkk...

  1. serrose dedi ki...:

    Bacim san
    Hani ne kaldi soylemedigim diye dusundum yok kalmamis :)
    Ama bir kere daha soylemek istediklerim

    *seni cok cok cok cok seviyorum
    *Her zaman her yerde seninleyim

    * gun sonra SIMSIki sarilicam sana tamam mi?

  1. bookworm dedi ki...:

    Sermoon'cum ne kadar şanslı olduğunu biliyorsun değil mi? Senin gibi bir kız kardeşimin olmasını ve bana seni çok seviyorum her zaman yanındayım demesini ne kadar isterdim diye düşünüyordum demin yazını okurken. Ama aslında öz kırkardeşim olmasa da bi kardeşimin olduğunu hatta belki daha da öte, hatırladım. Canım kuzenin var benimde bir kız kardeştende öte o:) Her zaman beni kollamıştır. Yanlışlarımı beni kırmadan söylemiştir. Canıım yaa nasılda özlemişim.

    Hep birbirinizin arkasında olun.^^

  1. Tanya's dedi ki...:

    Sermunum,

    Cok inandığım birşey var benim..biten hergünün ardından güneş doğacak ve ışıl ışıl yapacak hayatlarımızı...ışıl ışıl olacağından eminim ve serrosa sahip olduğun için de şanslı..

    Öpüyorum.