Ilk Defa

5 Nisan 2009 Pazar
Bloglar arasinda dolasirken sevgili acemi sefe ugramistim.Bayilmistim yaptigi kurabiyelere..Hemen o gun yaptim,hatta annemin Turkiye"ye donme vaktiydi annemle sevdiklerime bile yollamistim.Biraz yogun oldugum icin simdi koyabildim fotografini.Gorundugu kadar tatli ve lezzetliler.Tarif icin buyrun acemi sefe bir tik lutfen.
cok tesekkurler ACEMI SEF.nasil makbule gecti bu tarifin bir bilsen,hatta ve hatta serroseyede yaptim.:)))
Sonra yine blog gezilerim sirasinda cok sevgili hemserim EGELI"den mis kokulu tarifler blogunun yazari ablacigima ugradim.Ne zamandir cok ozeniyordum onun yaptigi super otesi pastalara.Fakat seker hamuru malzemelerini burada bulmak zordu.Birgun yazmis ablacim yaman ayse adli blogda marshmallowlu şeker hamurlu pastalar...NAsil sevinmistim.Cunku tariftekiler bulunur seylerdi.Hemen denedim.Cok super oldu seker hamuru.Fakat el beceresi sifirin altinda olan ben ilk denememde boyle bir pasta yapabildim.Baligimin dogum gunu pastasi olmus oldu :)))

Tadi gayet guzeldi.Afiyetle yedik.Seker hamuruna gelince ben verilen olcuyu yari yariya indirip yaptim.Kivaminda oldu.Guzel oldu.Cok tesekkur ederim Egeli ablacim ..




Buda pastamdan bir dilim siz guzel dostlara...


sevgiyle kalin...
sermoon



6 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ikisi de. Ben de denedim Acemi Şef'in bu kurabiyesini, çok ciciler dimi. Bak sen foka benzetmişsin benimkiler hiç benzemedi:) Ben de gülen yüz yaptım onları:)Ellerine sağlık:)

  1. sermoon dedi ki...:

    sevgili mutfaktaki deli;
    gercekten cok cicilerr...gulenyuzde iyidir :))
    bende biraz maymun ,balik vs yapmistim...cok zevkli bisiymis..
    tesekkur ederim yorumun icin..

  1. serrose dedi ki...:

    offff yaaa canim hala pasta cekio yapmadim daha :(((
    baligin bi ark benim evde dogum gunu partisi yapma ihtimali var bu yzuden kalan son krem santiyi harcamiyim diom ama dayanabilirsem bakalim :)))))))

    Foklar duruo hala :))ellerine saglikkk
    optum cokkkk cokk

  1. Çok sevindim resmi görünce :) nasıl mutlu oluyorum sizler denemeye değer bulunca bir bilseniz! İkinizi de sımsıkı kucaklıyorum.
    Not: Küçükken bana hep japones diye seslenirlerdi, her sayfanıza uğradığımda aklıma geliyor. Bir de kısmete bakın. Hep Japon ya da Çinli olmakla alay edilen ben, kalktım buralarda yaşamaya başladım, çok komik geliyor şimdi :)))

  1. ayseyaman dedi ki...:

    Acemisefin sayfasından geldim, öylesine gezinirken günlüğünüzde pazarınızda marshmallowlu seker hamuruna rastlamak süpriz oldu, çok sevindim ilk denemenizin güzel sonuç vermesine.Ellerinize sağlık.
    Sevgiler

  1. sermoon dedi ki...:

    Ne guzel bir ziyaret ayse hanim..esas ben tesekkur ederim guzel ve kolay uygulanabilir tarifleriniz icin.bu arada seker hamuru tarifi hala daha davlumbazda asili.yeni yeni bogurtlenli cilekli sekerler aldim.deneyecegim.sonucu yazarim..
    sevgiler