Ne diyecegimi Bilemiyorum

8 Ekim 2009 Perşembe

Aslinda temmuz ayinin hikayesi bu.Gercek bir olay.Bildiginiz uzere serrosenin dugunu icin Japon akraba-arkadas toplanip Turkiye"ye gittik.
Japonlar Turkiye"yi gezip gorebilmek icinde binbir dil dokup izinlerini bile uzun aldilarki Japonya"da o siralar domuz gribi dolayisi ile ulke disina tatil konusu sicak bakilmiyordu ve ekonomik kriz  dolayisi ile daha fazla calismak zorunda idiler.Neyse kimisi isi birakirim,kimisi biletimi aldim vs izinleri aldilar.
Dugune kadar buldugumuz her bos vakitte oren yerlerini gezmeye gittik.Egeli oldugumuz icin dolayisi ile Pamukkale"yede gittik.Orada basimiza gelen bir olay bu ve hala daha cevap yok..
Hemen internetten sikayet dilekcemi yazdim fakat kac ay oldu ne bir cevap ne bir telefon nede baska bir sey yok...
Isin garibi Japonlar unutmadi ve ne zaman bulussak bu olaydan bahsedilmesi birazcikta icimi huzursuz etmeye basladi.
aslinda nereye gidersek gidelim tuvaletlerin pisligi malum...En sasirdiklari ise havaalanin tuvaleti bile pis olmasi.Ama yinede cafe,oren yeri,park gibi olan yerlerdeki tuvalaetlerden biraz daha temiz demeyide ihmal etmiyorlar.
Burada nereye giderseniz gidin pis tuvalet yok!!!Halka acik heryerde,cafelerde,kisacasi WC yazan heryer hem temiz hemde ucretsiz!!Ustelik gerek oren yerleri gibi,gerekse Wc yada resturantlar yada alisveris yerleri YABANCIYA 50 JAPONA 20 gibi kaziklama politakalari yok.
Turkiye"nin bu sekilde anilmasi artik canima tak ettirdi.yahu aliyorsun madem parani (kazikliyorsun)temiz is yap degilmi?
Ayrimi olmaz ama Oren yerlerine sozum hadi cafe,bar,park bahce anliyorum bir nevi......yahu koskaca Turkiye"yi temsil eden diyorum oren yerleri ne diye temiz degil?ustelik yabanciya 2 katina fiyat iken?
neyse o zamanlar yazdigim dilekcemi buraya aktariyorum.3 ay oldu cevap yok.Geliceginide sanmam,taktiklarinida...Malum baya mesguller bolunme cabasindalar bir wc pismis,bir avuc japon begenmemis,iki gorevli aptallik etmis umurlarindami?sanmam....
Sonrada yok turizm kotu,yok turist gelmiyor,yok ekonomik kriz..olur tabi olur..alti kisi deyip gecme ikisi kansai bolgesine ucu nagoya"ya yeterde artar bile.....


SIKAYETIM!


Çok ama çok rahatsız olduğum bir konuyu paylaşmak istedim.Dilerim bu yazdıklarım burada kalmaz ve birşeyler yapılır.
8 Temmuz 2009 Çarşamba günü Japonya'dan gelen altı İsveç'ten gelen bir ve dört Türk olarak bizler Pamukkale'ye gittik.Traventerlerin olduğu bölgeye kadar yürüdükten sonra tuvalet ihtiyacı olduğu söyleyen Japon arkadaşımı tuvalete götürmek istedim.Bir görevliye sordum.Dediki hemen ortada cafenin yanında.Yürüyerek söylenilen yere gittik.Oradaki cafe'nin sandalyelerine oturmuş bacak bacak üstüne atmış ellerinde telsizler ve iğrenç derecede rahatsız edici kahkaları ile sözde görevliler bağırmaya başladı.Madam heyy looo orası değil,erkekler tuvaletine girin.Dönüp nasıl dedim anlamadım?Dedilerki tadilat var sadece erkek tuvaleti kullanımda ve hemen kaldırımda oturan bizi bekleyen arkadaşıma bağırmaya başladılar.lenn!!!! sennn gel kapıda bekle.Bu ne biçim sesleniş ve yabancı misafirime nasıl hakaret?Neyse kapısı dahi olmayan tuvalete adım atar atmaz o iğrençliği hala daha gözümüzün önünden atamıyoruz.Her taraf ama her taraf büyük tuvaletle dolu ve kokusu.Hemen çıktık.ve Sözde görevliler çaylarını yudumlarlarken kahkahalarına maruz kaldık.
Sonra traventerlerin oraya kadar tekrar yürüyüp güvenlik görevlisi arkadaşa (çok şaşırdık ilgisine ve anlayışına ve binlerce kez teşekkür ettik saygısına.)tuvaletlere giremediğimizi esas yetkili kişinin kim olduğunu ve başka tuvalet olup olmadığını sorduk.Bize dediki içerde başka tuvalet yok.Fakat dedi şefime ileteyim.Hemen telsizden şefine tuvaletler hakkında şikayet olduğunu ve ilgilenilmesini talep ettiğimizi söyledi.25 dakika cevap bekledik.Telsizden ses yok.ve 25 dakika sonunsa görevli tekrar şefim demesiyşe tamam!!! diye bir azarlama geldi.Ve ben bu durumu yanımda bekleyen misafirlerime nasıl açıklayacağımı bilemedşm.Ve utandım !!! içerde başka tuvalet yokmuş,işine gelirse o pis tuvalete gir demeye utandım!!!Neyse misafirlerim gayret edebilceklerini ve çok şaşırdıklarını söylediler.HAklılarda.Bende Japonya'da yaşıyorum.Ve onların şaşkınlığını anlayabiliyorum.
Neyse tuvaletlerimizi tutup işkence gibi gezdik ören yerimizi.Dışarı çıktık ve hemen tuvalete koştuk.Birde ne olsun.Ayak bileklerimize kadar su içindeyiz.sular taşıyor.Kime söylesek görevli yanımızdan kaçıyor ağaç altına cafe'ye çay içmek için.
Aramızda engelli kardeşimde var susadım diye ağlıyor bir yer yok açık.Her yer kapanmış yedide.Ama ören yeri açık.Ne bir uyarı var ne bir levha.Kapanır erken suyunu al diye nede tuvaletler pis,suları bozuk taşıyor botunu giy maskeni tak diye.yada görevliye dokunma bağırır diye..
Şaşkınlıkla ve üzüntü ile benzinliğe kadar ne diyeceğimi bilemedim.Bir daha başka yabancı yerli arkadaşlarim derseki Pamukkale kapalı diyeceğim...


Dilerim bu küçük sorunla hemen ilgilenir tek bize değil oraya gelen herkese yapılan öncelikle saygısızlığa bir çare bulmanızı isterim.
iyi çalışmalar.

3 yorum:

  1. Stil Direktoru dedi ki...:

    Yazık valla ağzım açık kaldı, gelişmelerden haberdar et bizi canikom.

  1. Esra E. dedi ki...:

    aaa ne büyük ayıp ne fena boşvermişlik yazıklar olsun ya Türk'ün kara yüzü!

  1. Dilara dedi ki...:

    Çok yazık .. işte malesef milletimizi böyle tanıtıyoruz ...umarım iyi bir gelişme olur. açıkcası okurken ben bile utandım arkadaşlarınıza karşı :((